30 Mart 2012 Cuma

Sen ne söylemek isterdin ?

Bu sorudan sonra tüm gücünü toplayıp, gün görmemiş cümlelerine özgürlük kazandıracaksan, arka arkaya nefes almayı bile düşünmeden en can alıcı kelimeleri sıralayacaksan , sen de ciğerlerine yazık etmişsin...

Hangimizin yok ki içinde beslediği, aşkına, sevdasına katık ettiği, söylemek isteyipte bir türlü doğru zamana denk getiremediği cümleleri...

Bizi yoran beyin yorgunluğu değildi, bizi pes ettiren fizik yorgunluğu değildi, bizi küstüren gönül yorgunluğuydu...

İnsanları çözmek zor zanaattır. Ve tabi herkesin harcı da değildir.Senelerce tanıdığın, senelerce her şeyini paylaştığın, senelerce omzuna başını yasladığın insanlar gün geldi el olmadı mı?

Ben insanları 3' e ayırıyorum.

  • Saf İnsan
Herkesin sevdiği insan tipidir. Çünkü ondan kimseye zarar gelmeyeceğini hepimiz biliriz. Ama belki de şartları onu saflaştırmıştır. Eğer imkanı olsa saflığı bırakıp, kendini şeytanlığa kaptıracaktır. Bu insanların kötü olmamasının tek sebebi, kötülükten bi haber olmalarıdır.  Kötülüğü bilseler belki kötülükle yaşıyacaklardır.
  • İyi İnsan
Bu insanları saf insanlardan ayıran tek özellik iyiliği de kötülüğü de bilmeleri. Ama tek eksiklikleri nasıl kötü olunduğu hakkında hiç bir fikre sahip olmamaları. Bu sebeple bu insanların iyi olmaktan başka çaresi yoktur. Belki nasıl kötü olunacağını bilseler, onlar için de kötülük doğru yoldur.
  • Her Şeye Rağmen İyi İnsan
Bu insan grubundan hiç korkmayın ve hiç kopmayın. Bu insanlar hayatın çemberinden geçmiş, iyiliği de, kötülüğü de jargonuna kadar yalayıp yutmuş, olmak istese şeytanı bile kıskandıracak kirlilik yetisine sahip insan türüdür. Ama onlar her şeye rağmen iyi olmayı seçmiş insanlardır.

Ben 3. seçeneği seçtim. Seçmek zorunda kalmadığım için de bir o kadar mutluyum. Hep başkalarının seçimleriyle yaşadım, sözcüklerimi içime gömdüm, üstünü gözyaşlarımla örttüm. En dibi gördüm. En dibin en demirbaşı oldum. Sustum, durdum, bir adım atmak için bile yorgundum...

Eğer en dibi gördüğünüzü düşünüyorsanız sevinin. 
En dibi görmezsen yeni bir hayata başlayamazsın..En dibe vurmazsan, en yükseğe sıçrayamazsın...
Şimdi toparla kendini, sil gönlünün yaşlarını, kalk o yerden yakışmıyor sana.
Vur şimdi canını canına katmana rağmen sırtına vuran kahpelere, vur şimdi sen düştüğünde sana gülen züppelere..

İlan et doğum gününü, nice senelere...



4 yorum:

  1. Sen ne soylemek isterdin?
    Soylemek mi
    Bu yaziyi okurken "haykirmak" geldi icimden

    YanıtlaSil
  2. Her Şeye Rağmen İyi İnsan :)

    YanıtlaSil
  3. yüreğine sağlık yazıların hepsi çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıdan sonra kendimi şanslı hissettim, ki düşmeyen bir insan hiç değilim.Hatta ben çok düşerim; ağlarım, kızarım, küserim, vazgeçerim.Ama farkettim ki kimse iterek düşürmemiş beni, kimse düştüğüme sevinmemiş, hadi kalk yapabilirsin dercesine uzatmışlar bana ellerini.Farkettim ki alınan en güzel dua korumuş bunca yıl beni, 'Allah iyi insanlarla karşılaştırsın' çok şükür, ve bence insanlar sadece 2 ye ayrılır, iyi ve kötü.Çünkü şeytan bu kadar başarılıyken kötülükle tanıştırmadığı kalmamıştır, ama seçim tamamen bizim.

    YanıtlaSil