10 Nisan 2012 Salı

Ayy nasıl yani Nöcatiii...

Selam okur,

Aşkların en güzelini yaşamış, sevdiği kız abi dediğinde dünyası kararmış, belki hiç kavuşmamış, yalnızlığa alışmamış, aşkı filmlerde tanımış, aşkından şişelere sarılmış, kahrolmuş, yorulmuş ve bu blogu duymuş herkese selamlar..

Aslında kısa ama benim için uzun bir aradan sonra tekrar bloguma yazma fırsatı bulduğum için resmen kendimi şanslı hissediyorum. Sanki komşudan şeker istiyorum. Lan zaten benim blog ! Nasıl yazmam, nasıl yazamam ! Ama iş hayatına karışmış, egolarla savaşmış olmanın yorgunluğu ile ancak fırsat bulabildim...

Bugün konumuz erkek ne der kadınlar ne anlar...

Ey insanoğlu ! Ne yersiniz durmadan birbirinizi, sevsenize herkesi...

- Nasıl yani seçici değil misin ? 
- Hayır hanımefendi öyle demek istedim.
- Ne yani ben salak mıyım ?
- O nereden çıktı ya ? İyi misin ?
- Uff snn be slk :s

Hayatın içinde yaşadığımız, yaşarken artık sorgulamadığımız, sorguladığımızda yerimizde duramadığımız bir konu var ise, o hikayenin içinde mutlaka kadın ve erkek  vardır...

Biz erkekler bir araya geldiğimizde arabalardan, futboldan ve kadınlardan bahsederiz. Ama kadın için bunlar çok itici ve sıkıcı konulardır...Kadınlar ise Quantum, Atom parçacıkları ve Nükleer enerjiyi konuşmak için bir araya gelirler !! Ama bunları Ayşe ne giymiş, kız Merve'nin yeni sevgilisini gördün mü? , ayyy çok yakışıklııı, kızzz bir çantaa gördüümm gibi şifreler ile dile getirirler. Malum çok özel mevzular, devletin en özel konuları...

Biz erkeklerin son dönemlerde en çok keyif aldığı aktivitelerden biri de Playstation oynamak. Bir erkek sevgilisine Playstation oynayacağını söylediğinde kadının gözünde canlanan grafikler emin olun oyundaki kadar kaliteli değildir. Kadının gözünde canlanan kareler hayatın içinden ve bir o kadar da gerçekçidir..

Biz erkeklerin yaptığı...                                                 Kadınların düşündüğü....










Kadınlar cevabını bilmediği bir soruyu asla sormazlar. Erkekler de cevabını bildiği halde soru sorulmasına ayar olurlar. Bir kadın eğer size cevabını bildiği halde bir şey soruyorsa, bu kendi kafasındaki cümleler ile cevap alma isteğindendir. Aynı şeyi söylüyor olsanız bile, bir virgül atlamanız ile tüm anlam değişir.

Buna dikkat !

Bir erkek yemek yaptığında kadın eğer yemeğin tuzsuz olduğunu söylüyorsa, erkek yanındaki tuzu uzatır. Ama kadının yaptığı yemeğin tuzsuz olduğunu söyleyen erkek aşağıdaki cümleler ile karşılanır.

- Tuzlusunu da sen yapsaydın...
- Sana yemek yapanda kabahat...
- Ben bu kadarını yapabiliyorum...

Aslında erkeğin söylemek istediği eşinin ya da sevgilisinin tuzu uzatmasıdır. Biri araya girip tuzu uzatsa konu kapanacaktır...




Biz erkekler detaylarda yaşamayız. Çünkü detayları görebilme gibi bir yeteneğimiz yoktur. Kadınlar ise büyük resmi göremezler. Onlar detayların içinde kaybolur.





Kadın ile erkeğin hikayesi Havva ile Adem'den bu yana süregelen bir davadır. Adeta et ve tırnaktır. Bazen en yakınımızdaki çiftleri bile anlamayız. Bazen anlamamak için zorlarız. Ama ikisinin olmadığı bir dünyada her şeyden önce biyolojik olarak olamayız..

Bu sebeple kadınlar iyi ki varsınız...








15 yorum:

  1. ha ha :) iyiki sizde varsınız...

    YanıtlaSil
  2. iyiki varız tabikide:))biz olmasak kime bağırırdınız, kaybettiğiniz futbolun, oyunun sinirini kimden cıkarırdınız?! işte en önemlisi ; Biz Olmasaydık Aşk'ı nasıl anlardınız?!?

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. bizim işimiz ayrıntılarda kaybolmak, sizin işinizde tepeden bakıp, genelden izleyip yolu bulmak. sonra biz size hayran, siz bizim çıkmazlarımıza seyran.. kısır döngü bu olsa gerek:) merhaba Adem oğlu ben Havva'nın kızı:))

    YanıtlaSil
  5. ne kadınlarsız erkeklere düşer aşk, ne de erkeklersiz kadınlara.biz iyi ki varsak siz de iyi ki varsınız.birbirini anlamadan da olsa birbirini o kadar güzel tamamlamak ne de güzeldir aslında; varlık büyük resmin içinde ayrıntıdırlar ayrı düşünülemezler ve biz farklı yönlerini keşfettiğimiz varlıkların varlıklarına anlam katarız birlikte.

    YanıtlaSil
  6. Savaş devam edicek ilelebet ok mesaj alınmıştır :/

    YanıtlaSil
  7. Kimi der ki kadın /Uzun kış gecelerinde /yatmak içindir.
    Kimi der ki kadın yeşil bir /harman yerinde dokuz zilli/
    köçek gibi oynatmak içindir.
    Kimi der ki ayalimdir, Boynumda taşıdığım vebalimdir.
    Kimi der ki hamur yoğuran, Ne o,ne bu,ne döşek,ne köçek,
    Ne ayal,ne vebal /O benim kollarım,bacaklarım
    Yavrum,annem,Kız kardeşim,
    Hayat arkadaşımdır.
    Nazım Hikmet böyle demiş
    Sizde ii'ki varsınız...

    YanıtlaSil
  8. Ne yani iyi ki ürememize yardımcısınız mı demek istedin!

    asdfgh:D

    YanıtlaSil
  9. bence yazı çok başarılı:))

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  11. biz kadınlar iyi ki varız...
    Birilerinin detaylarla büyük resim arasında bağlantı kurması lazım:)

    ahh şu kelime doğrulamada olmasa herşey ne kadar kolay olacak yaaa

    YanıtlaSil
  12. Amerikan yazar John Gray efendi bosuna dememis "Kadinlar Venus'ten, erkekler Mars'tan" diye. Iki farkli gezegenden olan varliklarin birbiriyle ayni olmasini beklemek veya aralarindaki farkliliklari yadirgamak abese istigal eder. Bi kere kimyamiz farkli, kodumuz farkli.. Kadinin erkek gibi dusunmesi, erkegin kadin gibi dusunmesi neredeyse imkansizdir, ee hal böyle olunca arada dedigin gibi böyle catismalar cikabiliyor.. Bu durumda her iki tarafinda elestiri yapmak ya da kucumsemek yerine bu farkliliklari kabullenmesi ve karsisindaki anlamasi gerekiyor.

    Misal erkegi playstation oynarken, kadini alisveris yaparken rahatsiz etmeyeceksin. Erkege maglup olduklari bi mactan sonra, kadinaysa regl oldugu anlarda trip atmayacaksin. :)
    Amma uzun bi yorum oldu bu, meger ne cok söyleyecegim sey var bu konuda.peh.

    YanıtlaSil
  13. çok alakasız gibi olacak kabul ediyorum ve konu dışında yorum yaptığım için kusura bakmamanı istiyorum.sormak istediğim şu ki, aykut ağutun kitaplarını okudun mu?bir yerden çağrışım oldu da o yüzden soruyorum.

    YanıtlaSil
  14. bence birbirimizi anlamak icin acik olmamiz ve sakince karsidakini dinlememiz yeterli... O yuzden birine gercekten cok sinirlendigimde ya da kirildigimda ona duygularimi yazarak aktarma yolunu seciyorum ;)

    YanıtlaSil